Musea in Amsterdam

Het Rijksmuseum

Het Rijksmuseum is het grootste museum van Nederland. De verrassende presentatie in de nieuw ingerichte Philipsvleugel biedt de uitzonderlijke kans om alle hoogtepunten uit de Gouden Eeuw bij elkaar te zien: prachtige poppenhuizen, een schat aan zilver, het mooiste Delfts aardewerk, grootse schuttersstukken, iconen uit de Nederlandse geschiedenis en natuurlijk alle topstukken, zoals de beroemde schilderijen van Jan Steen, Frans Hals, Rembrandt en Vermeer. Samen vertellen zij het indrukwekkende verhaal van het politieke, economische en artistieke wonder van de Gouden Eeuw.

Het Van Gogh Museum

Een bezoek aan het Van Gogh Museum is een unieke ervaring. Het museum bezit de grootste collectie schilderijen van Van Gogh ter wereld. Van Gogh was een van de meest productieve kunstenaars van de negentiende eeuw en heeft buitengewone schilderijen gemaakt die tegenwoordig wereldberoemd zijn. Het Van Gogh Museum belicht zowel het werk als het leven van de kunstenaar. 

Het Stedelijk Museum

Het Stedelijk Museum is een innovatief en vooraanstaand museum voor moderne kunst, dat geliefd is bij kunstkenners van over de hele wereld. In het Stedelijk kunnen werken worden bewonderd van de Cobra-beweging maar ook van Malevitsj, Mondriaan, Matisse en andere grote kunstenaars. Het volledig vernieuwde Stedelijk Museum is in september 2012 heropend na een lange renovatieperiode.  

Naast deze drie belangrijkste musea telt Amsterdam talloze andere beroemde of interessante musea:  

Het Cobra museum

Vanwege de grote verzameling Cobra-werken die we zelf bezitten, bevelen we het Cobra museum in Amstelveen uiteraard van harte aan. Cobra veroorzaakte een revolutie in Nederland; een doorbraak in de moderne kunst die de kunsttheorie en de artistieke expressie tot op de dag van vandaag blijft beïnvloeden. Het Cobra museum voor moderne kunst in Amstelveen zorgt ervoor dat de nalatenschap van de internationale Cobra-beweging onder de aandacht blijft en dat het intellectuele erfgoed van de bij de beweging aangesloten kunstenaars levend wordt gehouden.    

Anne Frank huis

Het vlakbij het Ambassade Hotel gelegen Anne Frank huis behoeft geen uitgebreide introductie. Breng een bezoek aan het grachtenpand waar Anne Frank tijdens de bezetting van Nederland in de Tweede Wereldoorlog als onderduiker haar wereldberoemde dagboek schreef. Elk jaar bezoeken miljoenen toeristen van over de hele wereld het ‘Achterhuis’ waar Anne en haar familieleden zaten ondergedoken.  

De Hermitage Amsterdam

De Hermitage Amsterdam is al sinds de opening in 2009 een enorm succes. Dit prachtige museum, gelegen aan de Amstel, ontwikkelt tentoonstellingen in samenwerking met het Staatsmuseum de Hermitage in Sint Petersburg, op basis van een speciale overeenkomst met de Russische regering. Tijdens de renovatie van het Van Gogh Museum, van september 2012 t/m 25 april 2013, stelt het Van Gogh Museum circa 75 werken van Vincent van Gogh (1853-1890) uit de vaste collectie tentoon in de Hermitage Amsterdam.  

Het Amsterdam Museum

Iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis van Amsterdam moet simpelweg een bezoek brengen aan het Amsterdam Museum, dat zich op slechts drie minuten lopen van het Ambassade Hotel bevindt. De rijke collectie kunstwerken, voorwerpen en archeologische vondsten brengt de lotgevallen van Amsterdammers uit verleden en heden tot leven. Door middel van foto’s en filmmateriaal wordt zowel het geluk als het drama dat de moderne stadsbewoners ten deel valt in beeld gebracht.  

Het Grachtenhuis

Aangezien u zelf in een grachtenpand verblijft, vindt u het wellicht interessant om een bezoek te brengen aan één van de nabijgelegen musea over de Amsterdamse grachten. Een bezoek aan Het Grachtenhuis, dat minder dan een uur duurt, biedt u een andere kijk op de Amsterdamse geschiedenis. Een prachtig miniatuurmodel van het grachtenhuis, in de traditie van de Hollandse poppenhuizen uit de Gouden Eeuw maar dan met multimedia, en de grote maquette van de grachtengordel, zijn de hoogtepunten van de tentoonstelling.