Een dagje uit in Amsterdam

Onze receptiemedewerkers kunnen u alles vertellen over de interessantste dingen die u kunt doen en bekijken tijdens uw verblijf in Amsterdam.
We zetten hier slechts een paar hoogtepunten op een rij:

Amsterdam heeft in totaal 165 grachten met een lengte      van ruim 100 km.

Het Ambassade Hotel is gelegen aan een van de mooiste hoofdgrachten, de Herengracht. Met al dat water in de stad zou het een gemiste kans zijn om de Amsterdamse grachten niet varend te verkennen. Er zijn meerdere uitstekende touroperators die diverse soorten rondvaarten door de grachten aanbieden – van tochten met open toeristenboten tot romantische rondvaarten in de avond, inclusief diner bij kaarslicht.

Dierentuin Artis

In 1838 opende de bekendste dierentuin van Nederland haar deuren. In de loop der jaren is de dierentuin uitgebreid en zij biedt vandaag de dag onderdak aan diverse apensoorten, kleine zoogdieren, nachtdieren, reptielen, hoefdieren, olifanten, roofdieren en vogels. Artis is elke dag van het jaar geopend.

Het Begijnhof

Het Begijnhof (150 meter van het Ambassade Hotel) werd gebouwd in de veertiende eeuw als woonplaats voor vrome vrouwen die niet in een klooster wilden intreden. Het oudste huis van Amsterdam, met een houten gevel uit ongeveer 1475, is ook hier te vinden. Het Begijnhof heeft tevens een kapel, die dateert uit 1680. De goed onderhouden huisjes en tuintjes ademen een rustieke sfeer, ondanks de vele bezoekers die elk jaar opnieuw het hofje betreden.

Amsterdam staat bekend om de vele musea die de stad rijk is.

De drie belangrijkste musea zijn het Rijksmuseum, het Van Gogh Museum en het Stedelijk Museum, allemaal op loopafstand van het hotel.

Klik hier voor meer informatie over alle musea in Amsterdam.