Op welke locaties in het Ambassade Hotel kunt u beeldende kunst aantreffen?

Het antwoord is eigenlijk simpel: overal.
In het gehele hotel zijn door de verzamelaar en eigenaar van het hotel schilderijen, tekeningen, aquarellen en gouaches opgehangen. Tevens vindt u zowel binnen in het hotel als buiten op de binnenplaatsen prachtige beeldhouwwerken van zowel Cobra-kunstenaars als van de hedendaagse kunstenares Ans Hey.

Al bij binnenkomst in het hotel komt men zonder dat men het in de gaten heeft in aanraking met een kunstwerk. Het gaat om de glazen entree met bloemenmotieven. Deze entree is in opdracht van het hotel door de kunstenaar Martin van Vreden ontworpen.

Bij binnenkomst in de lobby ziet men vrijwel direct enkele topstukken van de Cobra verzameling zoals een prachtig beeld van Shinkichi Tajiri, het portret dat Karel Appel schilderde van Theo Wolvecamp en de “Watch Cat” van Asger Jorn uit 1949.

In de recent gerenoveerde ontbijtzaal vindt men vooral grote indrukwekkende schilderijen van Cobra-kunstenaars en dan met name van Theo Wolvecamp.

De naast de ontbijtzaal gelegen Breitner lounge, met uitzicht op de Herengracht, heeft een andere uitstraling omdat hier de werken van de negentiende-eeuwse kunstenaars bij elkaar hangen. Men lijkt een stap terug te doen in de tijd. Die sfeer wordt herhaald in de naburige gangen met kleinere werken van de negentiende-eeuwse Impressionisten zoals bijvoorbeeld George Breitner.

Op de sfeervolle kamers, met uitzicht op de Amsterdamse grachten, kan met verrast worden door bijvoorbeeld een litho van Bram van Velde aan het hoofdeinde van het bed.  

In de vergaderzaal 'The Embassy' hangen meestal kleine fantastische voorstellingen van Theo Wolvecamp.

In de bibliotheek vindt u twee unieke ontwerpen van Eugene Brands bestemd voor de cover van het blad Reflex. Reflex was het tijdschrift van de Experimentele Groep in Holland. Deze ontwerpen zijn echter nooit  gebruikt aangezien het blad Reflex na twee edities ophield te bestaan.

In vrijwel alle gangen die de tien stijlvolle grachtenpanden met elkaar verbinden hangen werken op papier.

Meer over Theo Wolvecamp, Karel Appel, Corneille, Brands, Constant, Anton Rooskens, Dotremont, Tajiri, Doucet, Cobra, Wouter Schopman (de verzamelaar).