Maak uw keuze door op één van onderstaande foto's te klikken:

Kunstcollectie
Architectuur
Bibliotheek

Geïnspireerd door literatuur en kunst

Het Ambassade Hotel heeft een speciale aantrekkingskracht op auteurs en kunstenaars. Zou het kunnen zijn dat de stimulerende sfeer van het hotel wordt gevoed door de gedachten van de denkers en kunstenaars vanuit de hele wereld die bij het Ambassade overnachten? Gasten worden geïnspireerd door de unieke bibliotheek en de talrijke kunstwerken en objecten die u overal in het hotel aantreft, alle gekozen vanwege hun artistieke overtuigingskracht.

Beroemde auteurs en kunstenaars.

Het Ambassade Hotel wordt zeer gewaardeerd door auteurs van over de hele wereld. Vele jaren geleden is in het hotel de traditie ontstaan om iedere auteur die in het Ambassade verbleef te verzoeken een recente versie van zijn of haar boek te signeren en om enkele woorden in het gastenboek te schrijven. Dit heeft door de jaren heen geleid tot het ontstaan van een zeer omvangrijke bibliotheek met gesigneerde werken van wereldberoemde auteurs. Ook filosofen, wetenschappers, producenten, acteurs, fotografen, kunstenaars, muzikanten, architecten, politici en andere prominente personen uit het publieke domein verblijven in het Ambassade Hotel. In de bibliotheek vindt u de talloze gastenboeken die de verzamelde bijdragen van al deze beroemde gasten bevatten. Vraagt u het gerust aan de receptie als u de exemplaren wilt inkijken. 

Moderne kunst als een smaakvol contrast.

Ook de zorgvuldig geselecteerde kunstwerken verrijken het karakter van het Ambassade Hotel. Overal waar u komt in het hotel ziet u schilderijen, tekeningen, sculpturen en andere kunstwerken – zowel in de kamers als in de foyer, de ontbijtzaal, de verschillende lounges en de gangen. De nadruk op werken uit het klassieke modernisme biedt een boeiend contrast met de gedistingeerde sfeer van de 17e eeuwse grachtengordel. De meeste kunstwerken zijn geschilderd door leden van de beroemde Cobra-beweging opgericht in 1948, die bestond uit schilders uit Denemarken, België en Nederland. De naam ‘CoBrA’ is afkomstig van de eerste letters van de hoofdsteden. Copenhagen, Brussel en Amsterdam. Grote Cobra-namen die u tegenkomt in het Ambassade Hotel zijn Karel Appel, Asger Jorn, Alechinsky, Eugène Brands, Constant, Corneille, Lucebert, Lotti van der Gaag, Anton Rooskens, Shinkichi Tajiri en Theo Wolvecamp. Tevens bezit het Ambassade Hotel een interessante collectie werk uit het Amsterdams Impressionisme. Deze kunststroming uit de late 19e eeuw bracht beroemde kunstenaars voort zoals George Breitner, Isaac Israëls en Willem Witsen, wier werken ook te bewonderen zijn in het Ambassade Hotel.