Openbare ruimten

Het Ambassade Hotel beschikt over een aantal openbare ruimten waar gasten te allen tijde gebruik van kunnen maken. Deze ruimten zijn bijzonder geschikt voor een informele of zakelijke bijeenkomst, maar bieden onze gasten tevens de gelegenheid in alle rust te genieten van de sfeer van het hotel. De openbare ruimten geven een goede indruk van de stijl van het Ambassade Hotel: een prachtige combinatie van klassiek en antiek, met moderne kunst van met name de Cobra-beweging en het Amsterdams Impressionisme. Bovendien wordt ons volledige roomservicemenu in alle vertrekken geserveerd. In alle kamers en openbare ruimten is een gratis Wi-Fi-verbinding beschikbaar.

Lobby

De lobby betreedt u direct na binnenkomst in het Ambassade Hotel. U vindt hier verschillende zitjes met comfortabele stoelen en een achttiende-eeuwse houten balpoottafel waar u rustig de krant kunt lezen of kunt schrijven. U vindt in de lobby een vitrine met sculpturen en keramieken van Cobra-kunstenaars en objecten van de beeldhouwster Ans Hey. Tevens is een ruim assortiment internationale kranten en tijdschriften verkrijgbaar.

Bibliotheek

Naast de receptie vindt u de bibliotheek van het Ambassade Hotel met zijn prachtige meubelen. De stijl van deze meubelen wordt "Retour d'Egypte" genoemd en dateert van kort voor het eind van de achttiende eeuw. In de bibliotheek vindt u een unieke verzameling van meer dan drieduizend gesigneerde boeken van binnen- en buitenlandse schrijvers die in het Ambassade Hotel verbleven. Tevens kunt u hier onze beroemde gastenboeken inzien, met handgeschreven boodschappen van bekende kunstenaars, schrijvers en beroemdheden uit alle delen van de wereld.

Internetkantoor

Naast de bibliotheek en vlakbij de receptie bevindt zich een internetkantoor waar onze hotelgasten gratis gebruik kunnen maken van de geboden faciliteiten. Hier kunt u werken, snel uw e-mail checken of gewoon surfen op internet met onze snelle internetverbinding.

De Breitner Lounge

Op de eerste verdieping vindt u een prachtige stijlkamer uit de achttiende eeuw. Deze bijzondere ruimte met antieke meubelen en schilderijen wordt gebruikt als lounge voor onze gasten. Ook kunt u hier genieten van het schitterende uitzicht op de Herengracht en de walnotenhouten klok in Amsterdamse stijl bewonderen – een fraai exemplaar uit de prachtige collectie van het Ambassade Hotel. In de Breitner lounge vindt u verder een interessante collectie werken van Amsterdamse Impressionisten als George Breitner, Willem Witsen, Isaac Israëls, Floris Verster en Bastiaan Tholen.

Het Restaurant

Naast de grote salon bevindt zich het onlangs geheel gerenoveerde ontbijtrestaurant, eveneens met uitzicht op de Herengracht. Deze prachtige ruimte is iedere dag gedurende het ontbijt geopend en in overleg tevens toegankelijk buiten de reguliere ontbijttijden. In het ontbijtrestaurant is een aantal grote Cobra-schilderijen te bewonderen.

De Cobra Lounge

De kleine salon is ook aan de Herengracht gelegen en vindt u naast de toegang tot de lift. Ook deze ruimte is bijzonder geschikt om in alle rust te werken, te lezen, of voor een samenkomst. In de lounge hangt een verbluffende collectie werken op papier uit de Cobra-periode (1948-1951).

Vergaderzaal The Embassy

Het Ambassade Hotel beschikt over een prachtige vergaderzaal in klassieke stijl die ruimte biedt aan een gezelschap van maximaal 14 personen. De vergaderzaal is zeer rustig gelegen aan het Singel 328, op circa 150 meter loopafstand van het hotel.

Klik hier voor meer informatie over onze vergaderfaciliteiten.

De Breitner lounge, de Cobra lounge en de bibliotheek kunnen ook worden gehuurd als vergaderruimte.

Neem contact op met de receptie voor nadere informatie.