Tien stijlvolle grachtenpanden in het centrum van Amsterdam

In de loop der jaren is het Ambassade Hotel sterk uitgebreid. Begon het met één grachtenpand in 1953, het hotel bezit nu in totaal 58 kamers verdeeld over tien grachtenpanden. Acht daarvan bevinden zich aan de Herengracht en twee aan het Singel. Het Ambassade Hotel heeft ook nog andere gebouwen in gebruik voor andere doeleinden. Zo bevindt zich een paar huizen verder aan de Herengracht het Float & Massage Centrum van het hotel, “Koan Float”, en 150 meter verder aan het Singel vindt u de vergaderzaal van het hotel.

Behalve het pand Herengracht 335 zijn alle grachtenpanden onderling met elkaar verbonden. Om het originele karakter van de grachtenhuizen niet onnodig geweld aan te doen zijn op verschillende plekken, zowel in de gangen als op de kamers zelf, trappetjes en overloopjes te vinden om het niveauverschil tussen de grachtenpanden te overbruggen. In de loop der jaren zijn twee liften aangelegd die alle kamers nu makkelijk bereikbaar maken.

De grachtenhuizen zijn zorgvuldig gerestaureerd om hun authentieke karakter te bewaren en alle kamers en suites zijn stijlvol gemeubileerd en ingericht. Het meeste meubilair is in de stijl van Louis XV/XVI en voorzien van kleurrijke stoffen. In alle kamers en openbare ruimten vindt u originele schilderijen van kunstenaars die behoorden tot de beroemde Cobra-beweging.

Het particuliere Ambassade Hotel heeft een buitengewone charme, stijl en individualiteit. Het belangrijkste is echter dat u zich in het Ambassade Hotel echt thuis zult voelen.

We geven om onze gasten, zorgen ervoor dat u zich meer dan welkom voelt en doen er alles aan om te garanderen dat u na uw vertrek herinneringen zult koesteren aan een heerlijk verblijf. Daarom staan de vriendelijke, hoffelijke en behulpzame medewerkers van het Ambassade Hotel dag en nacht voor u klaar.