Canal District 2013

400 jaar grachtengordel

Amsterdam is een van de mooiste steden van de wereld. En in Amsterdam is de grachtengordel al sinds de 17e eeuw het kloppende hart van de stad. Het voordeel van Amsterdam is dat de historische binnenstad relatief klein is. Alle grote bezienswaardigheden bevinden zich aan de grachtengordel en in de nabije omgeving ervan.

Al bij het aanleggen van de grachten in 1600 is veel aandacht besteed aan het planten van bomen en creëren van rustplekken. En nog steeds is de stad een trekpleister en vooraanstaande plek. In 2010 kreeg de grachtengordel de status van UNESCO-werelderfgoed en is daarmee voorgoed op de kaart gezet.

 

2013
Voor Amsterdam wordt 2013 een feestelijk jaar. In 2013 is het exact 400 jaar geleden dat Amsterdam begon met de aanleg van de grachtengordel. In het kader van dit bijzondere jubileum staan de grachten centraal in 2013 en worden er allerlei activiteiten op en rondom de grachten georganiseerd. Maar er zijn nog veel meer bijzondere evenementen. De grootsten daarvan zijn de heropening van het gerenoveerde Rijksmuseum, het 175-jarige bestaan van Artis en het 125-jarig bestaan van het Concertgebouw.

Amsterdam Canal District 2013
Amsterdam zal vooral in 2013 een bruisende stad zijn die 24 uur per dag in touw is. Op de agenda staan evenementen, festivals, concerten, openingen en nog veel meer.
Een aantal hotels, restaurants en musea aan de grachtengordel hebben de handen ineen geslagen om in 2013 gezamenlijk een actie op te zetten. Voor onze internationale bezoekers, maar ook voor de Amsterdammers zelf.
De hotels zullen hun gasten een speciaal aandenken geven aan Amsterdam.
De musea trakteren hun bezoekers op een klein cadeautje.
En de restaurants laten zien wat favoriete gerechten en dranken waren in de welvarende Gouden Eeuw.
Met de boot kan de geschiedenis van de stad vanaf het water worden bewonderd.

In 2013 kunt u het 400-jarig bestaan van de grachtengordel vieren in Amsterdam. Wij bieden onze gasten een overnachting in een dubbele kamer met (indien beschikbaar) een kamer met grachtenzicht. Het Canal District Package geeft u een aandenken aan het Ambassade Hotel en een authentiek Hollandse versnapering.

Het Canal District Package is exclusief ontbijt en 5,5% city tax.